HVA SKJER I BIGÅRDEN AKKURAT NÅ?
Følg med på Instagram: @vindfloy.bees
SVERMESESONG
Det er svermesesong nå. Sverming er en helt naturlig, fascinerende prosess og bifolkets naturlig måte å formere seg. Sammfunnet lager en ny dronning og den gamle dronningen flytter ut med halvparten av biene for å finne et nytt sted å bo.
Når du observerer en bisverm i Bergen bare gi beskjed og send en melding. Da hjelper jeg gjerne med å finne en birøkter i nærheten din som kan komme forbi og ta vare på biene.
AVLEGGER OG DRONNINGER
I løpet av Juni lager jeg vanligvis dronninger (buckfast og Carnica) og har også noen bifolk (avlegger og produksjonsfolk) til salgs i Bergensområdet
Bare send en melding til vindfloy@posteo.no om du har interesse. Vi gleder oss altid til å høre fra dere!
ARRANGEMENT & FOREDRAG
Vårt ønske er å skape en større bevissthet rundt byen som et urbant økosystem, spre kompetanse om biologisk mangfold samt å engasjere folk og ulike lokale institusjoner. Derfor er workshops, presentasjoner og omvisninger i bigården en stor del av aktivitetene våre og vi har jobbet sammen med forskjellige selskaper og organisasjoner for å promotere og belyse urban birøkt. Noen av dem finnes nedenfor. Bare gi en lyd hvis du er interessert i å lære mer om bier på arrangementet ditt eller har lyst til å være med på omvisning i bigården for å se på bienes liv i Bergen.
NY SJANSE - MAT OG PRAT
Foredrag om bier, birøkt og bienes betydning for matsikkerthet hos Cafe Mat og Prat. Dette er i regi av Ny Sjanse som er et kvalifiseringssenter for innvandrere hvor vi arbeider med å finne praksisplasser/vikariat/fast stilling + styrke norskkunnskaper, datakunnskaper etc.
VILVITE SENTER // INSEKTSHELG
Vi var med på VilVites Insektshelg for å snakke om birøkt, bier og deres betydning for økosystemet. I tillegg hadde vi en observasjonskube med levende bier med for å vise livet i bikuben.
PECHAKUCHA
Manuel presenterte sin favorittburger med honey mustard sauce på Pechakucha Bergens matnatt og snakket om bienes betydning for økosystemet og matproduksjonen vår.
SPIRE BERGEN
Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. De var med i bigården for å se hvordan biene lever mitt i byen på taket til Grieghallen.
BERGEN DESIGN UKE
Sammen med møbeldesigneren Phillipp von Hase var vi med på Bergen Design Festivalen og organiserte en birøkt workshop. Vi inviterte flere skoleklasser til å bli med, lærte om bier i byen og laget bikuber.
HONNEMØTET BirøktKonferanse 2020
Manuel ble invitert til å snakke om driftsmetoden “Tilpasset Yngelrom” på Honnemøtet 2020 som blir organisert av Hedmark Birøkterlag i Biri hver Januar.
SLOWFOOD BERGEN
Slow Food Bergen har som mål å skape en arena og møteplass for matinteresserte som ønsker at maten vår skal være god, ren og rettferdig. En gruppe fra Slowfood Bergen var med i bigården på Fløysiden for å se akkurat hvor Bergens super kortreist byhonning kommer fra.
KOPPELTING KONFERANSE 2019, AMERSFOORT
Manuel var invitert til Koppelting Citizen Science Konferenase hos Amersfort University i Nederland for å snakke om mikroklima måling i bikuber.
ALF BERGEN
Senter for arbeidslivsforberedelse, ALF, startet opp et urbant landbruksproskjet i 2019. Flyktninger og folk som er ny i Norge lærer Norsk i sammenhang med spennende urbane lanbruksprosjekter i Bergen. Vi var med og snakket om birøkt i byen.
VOSSAMØTET BirøktKonferanse 2019
Vossamøtet er Vestlandets største birøktkonferanse. Manuel var med i 2019 for å snakke om to driftsmetoder fra Tyskland: “Tilpasset Yngelrom” som har til mål å drive etter bienes naturlige behov og holde svermetragenlv og “Total Yngelfjerning” som er en alterntivt bievennlig varroabehandlingsmetode.